Webruimte voor uw vereniging of stichting - Spin in het WebWebruimte voor uw vereniging of stichting - Spin in het Web

Wat is webruimte?

CGI Content Management System (CMS) Dataverkeer Domeinnaam E-mailadres Formulier FTP Nieuwsbrief Normaal gebruik PHP POP3 Schijfruimte SMTP Webmail

CGI
CGI-scripts zijn kleine computerprogramma's die door de webserver worden uitgevoerd. In plaats van gewoon de inhoud van een webpagina weer te geven, bouwt het script zo'n webpagina steeds opnieuw op, waarbij de exacte inhoud af kan hangen van de specifieke situatie. Net als bij PHP-scripts kan zo'n programma bijvoorbeeld gebruik maken van gegevens uit uw database.

CGI-scripts worden meestal in de taal perl geschreven, hoewel ook andere computertalen mogelijk zijn, en zelfs gecompileerde programma's gebruikt kunnen worden (eigenlijk is het programma dat PHP-scripts verwerkt zelf weer een CGI-programma). Perl is een veel algemenere computertaal dan PHP. Hierdoor heeft u bij het maken van een cgi-script veel mogelijkheden, maar vergt het ook meer programmeervaardigheden dan PHP.

Spin in het Web ondersteunt perl met veel uitbreidingen (perl-modules). U kunt uw cgi-scripts overal in uw webruimte plaatsen, zolang ze maar op .cgi eindigen. Ook kunt u gebruik maken van cgi-scripts die u op Internet kunt vinden, zolang dit maar om scripts gaat die normale webinvoer en -uitvoer verwerken. CGI-scripts draaien onder de normale permissies van uw pakket, zonder verdere restricties.

CGI Content Management System (CMS) Dataverkeer Domeinnaam E-mailadres Formulier FTP Nieuwsbrief Normaal gebruik PHP POP3 Schijfruimte SMTP Webmail

Overtuigd?
Bestel het webruimtepakket van Spin in het Web vandaag nog, en u kunt snel aan de slag.
Bestel nu!

Dit is de website voor de webruimte van Spin in het Web. Op onze algemene website vindt u meer informatie over het laten ontwikkelen van webapplicaties en apps.
Naar de algemene site

U bent hier:
Een korte uitleg over CGI

Toon sitemenu
 . 
Is deze naam nog vrij?
Snel aan de slag
Nu bestellen
Vacatures bij SihW
Vacaturesite
€ 8,25 per maand
Jaarabonnement slechts € 99,-
inclusief BTW
Tarieven en voorwaarden
Overtuig het bestuur
Print de factsheet (pdf)
De beste reclame...
Websites van onze klanten
Stuur Spin in het Web nu een bericht
Dit is er alleen omdat wij graag mensen die ongewenste reclamemail sturen in de val willen lokken. Op deze manier ontvangen wij deze mail en kunnen helpen om grote wereldwijde databases bij te houden met ip-adressen vanuit waar de mail verstuurd wordt.