Slimme sites met een stevige achterkant

Spin in het Web bouwt geïntegreerde frontend-backend webapplicaties. Dat zijn websites die overal toegankelijk zijn en voort­durend contact houden met een backend.

Het frontend is de website in de browser bij uw gebruiker. Wij maken hem mooi, slim en handig. Het backend bedient alle gebruikers. Hiermee houdt u controle over accounts, data en functionaliteit.

Spin in het Web heeft de kennis, ervaring en creativiteit in huis voor een soepel frontend, een stevig backend en de juiste communicatie ertussen.

webapps

In ontwikkeling:
Puzzelen voor Slechtzienden

Samen met een puzzeluitgeverij ontwikkelen wij een digitaal platform waarop slecht­zienden puzzels en spellen kunnen spelen. We innoveren in weergavevormen, toegankelijkheid en backendtechnologie.

Opgeleverd:
Coaching-app

In samenwerking met een hogeschool en een coachingburo hebben wij een mobiele webapp gebouwd met interventies op het gebied van professionele identiteit.
Lees verder…

In ontwikkeling:
Gedistribueerd redactiewerk

Voor een puzzeluitgeverij bouwen wij een webapplicatie waarmee freelancers nieuwe opgaven voor spelletjes kunnen invoeren en uitproberen. De eindredactie ziet ze vanzelf ter beoordeling verschijnen.

Gebruikservaring staat voorop

Het frontend van de webapplicatie is voor de gebruiker. In overleg met u zorgen wij voor een mooie website. Onze achtergrond in interactieontwerp zetten wij in om de benodigde functionaliteit soepel en helder aan uw gebruikers aan te bieden. We zijn goed in slimme, creatieve oplossingen voor de gewenste functionaliteit.

Wij bouwen een website waarin uw gebruikers als vanzelf de weg kunnen vinden. Als het gereedschap klopt is een taak nooit zwaar. En de communicatie met het backend gebeurt onzichtbaar en zonder te storen.

Spin in het Web heeft veel ervaring in het bouwen van frontends. Wij bouwen onder meer in ExtJS, HTML5, Prototype en jQuery. Onze frontendlibraries staan klaar om de communicatie met het backend te verzorgen, met ingebouwde beveiliging en versiemanagement. Wij werken probleemloos samen met een door u of ons aangedragen grafisch ontwerper om de applicatie de juiste uitstraling te geven.

Een stevig backend

Het backend van onze webapplicaties staat klaar om gegevens te verwerken voor alle gebruikers die zich waar ook ter wereld aanmelden. Het regelt de databases, accounts, verbindingen met payment providers en profielen op Facebook en LinkedIn, verwerkt biedingen op veilingen en synchroniseert de frontends.

Wij bouwen het backend van onze applicaties voor gebruik op onze eigen servers, op uw webserver of ergens in de Cloud. Spin in het Web specialiseert zich in het ontwerp van de juiste functionaliteit en een uitgedachte taal tussen het frontend en het backend.

Onze eigen backend framework is ontwikkeld in CakePHP (met een Ajax-interface), maar wij ontwikkelen ook MVC-applicaties en backends in Cloud-talen. Met onze eigen hostingdienst controleren we de live cycle van uw applicatie desgewenst van eerste idee tot jarenlang gebruik.

Herbruikbare API

We definiëren de taal tussen frontend en backend. De bestaande functionaliteit kan daardoor ook voor een mobiele app worden gebruikt. Dat scheelt dubbel werk!

Bouwen doe je samen

In korte sprints bouwen we steeds meer functionaliteit in de applicatie. Samen bepalen we de volgende stap. Deze vorm van scrum noemen we miniscrum.

Flexibele deployment

Frontend én backend kunnen door ons beheerd op onze servers draaien, vanuit uw eigen hosting, of in de cloud. We kiezen in overleg de beste oplossing.

Uw klant stopt een product in zijn mandje en klikt op bestel. Ons backend bewaart de bestelling, controleert de voorraad, en start een betaalprocedure bij iDeal.
Twee vriendinnen maken samen een cryptogram. Alleen zit de ene in Breukelen, en de ander in Brooklyn. Door onze applicatie voelt het of ze samen boven één krant hangen.
Uw medewerker voert in haar browser een dossier in. Het backend controleert de data, slaat het op, en genereert een voortgangsstatus en een advies.