Topclass – Een mobile webapp voor coaching

Inhoud

Samen met partner Iunctus Coaching hebben we in nauwe samenwerking en dialoog met de opdrachtgever, hogeschool Stoas Vilentum, gewerkt aan een mobile webapp voor het onderzoeken van je eigen professionele identiteit. Op basis van de resultaten van onderzoek op dit gebied heeft men vanuit het lectoraat interventies ontwikkeld die de gebruiker, samen met zijn of haar coach, meer inzicht moet geven in de professionele identiteit en de mogelijkheid om deze te vergroten.

Onze werkzaamheden bestonden, naast het ontwikkelen van de app, uit het concretiseren van de verschillende interventies. Om een bruikbare, heldere interactie te maken is het nodig dat je op elk onderdeel tot de kern komt. Waar gaat het nou eigenlijk om? Wat is hier het belangrijkst? En hoe kunnen we dat het beste weergeven?

Techniek

Het Frontend is gebouwd in Sencha Touch, een javascript/html5-framework voor apps die in een mobiele browser of native webview draaien. Op dit frontend hebben wij twee eigen lagen gebouwd: een viewmanager voor het implementeren van de kaart-lay-out, en een API-library die het frontend transparante toegang geeft toe asynchroon in het backend opgeslagen data (in de vorm van json-objecten).

Het Backend draait op het Spin in het Web webruimteplatform en is gebouwd op ons API-framework in CakePHP. Het biedt onder andere inlogfunctionaliteit, gefilterde en beveiligde datastores (met een noSQL – SQL transitie), een beveiligde, geanonimiseerde CSV-export en een WordPress-installatie voor het beheren en waar nodig aanpassen van hulp- en informatieteksten.

Project

Opdrachtgever: Stoas Vilentum Tom van Oeffelt, Manon Ruijters
Partner: Iunctus Coaching – Jeroen Koomen
Looptijd: 2012 – 2014
Werkwijze: Basistechniek gefaseerd, interventies miniscrum
Status: live, besloten

Innovatie

ViewManager-technologie voor Sencha Touch, noSQL noModel API-laag vooor Sencha Touch en CakePHP/MySQL, inhoudelijke interventies, WordPress CMS als in-app content supplier, LinkedIn oAuth via hybride samenwerking tussen frontend en backend.